Opiskelijakunta SAVOTTA

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Valikko

Jäseneksi

Jäsenyys opiskelijakunnassa perustuu ammattikorkeakoululain 41 § eli opiskelijakuntapykälään ja on sen pohjalta luonteeltaan vapaaehtoista (päinvastoin kuin ylioppilaskunnissa). Lain mukaan kaikki päätoimiset opiskelijat voivat kuulua opiskelijakuntaan ja opiskelijakunta voi halutessaan ottaa jäseneksi myös muita ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Liittyessäsi tuet mm. opiskelijoille suunnattujen ja opiskelijahintaisten tapahtumien järjestämistä (mm. Kauppakadun Improbatur). Niin halutessasi liityt samalla koulutusyksikkösi opiskelijayhdistyksen jäseneksi ja tuet samalla oman alasi opiskelijatoimintaa.

Kaikille uusille opiskelijoille kuvataan ilmaiseksi SAMOK-opiskelijakortit!

Kaikki Savonia-ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat kuvataan koulun alettua ja kuvausten jälkeen heille tilataan SAMOK-opiskelijakortit. Kortit toimitetaan kuvausten jälkeen noin kolmen viikon kuluessa koulutusyksiköihin. Jokaisella Savonian opiskelijalla on oltava opiskelijakortti. Kortti toimii ilman lukuvuositarraa opiskelijan henkilö-, kirjasto- ja tulostuskorttina.

Saadaksesi käyttöösi kaikki opiskelija-alennukset ja edut Savonia-ammattikorkeakoulun ulkopuolella tarvitset korttiisi sen voimassaolon osoittavan lukuvuosi- tai lukukausitarran. Tarran saat korttiisi liittymällä opiskelijakunnan jäseneksi ja maksamalla opiskelijakunnan jäsenmaksun. Katso edut ja opiskelija-alennukset tarkemmin Jäsenedut -sivulta. Jäsenmaksun suuruuden ja maksuvaihtoehdot löydät alempaa tältä sivulta.

Ketkä voivat liittyä?

Ammattikorkeakoululain (§41) mukaan kaikki päätoimiset opiskelijat (ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat ovat myös päätoimisia) voivat kuulua opiskelijakuntaan ja opiskelijakunta voi halutessaan ottaa jäseneksi myös muita ammattikorkeakoulun opiskelijoita (esim. vaihto-opiskelijat).

Mitä saan liittyessäni?

 

Teemme paljon työtä opiskelijoiden aseman eteen myös Savonian ulkopuolella, tärkeitä yhteistyökumppaneitamme ovat Kuopion, Iisalmen ja Varkauden kaupungit, KUOPAS, Itä-Suomen yliopisto ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY sekä monet muut paikalliset sekä valtakunnalliset yhteisöt. Opiskelijakunta on jäsenenä myös Opiskelijan Itä-Suomi ry:ssä, joka toimii mm. Opiskelijan Kuopio-sivuston taustalla.

Sininen vai vihreä opiskelijakortti?

Jäsenetujen saamiseksi tarvitset joko sinisen (päätoimiset opiskelijat, ml. ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat) tai vihreän (henkilöille, jotka eivät täytä sinisen kortin myöntämiskriteerejä) SAMOK-opiskelijakortin.

Sinisellä kortilla saat ateriatuen ja paikallisten alennusten lisäksi mm. VR:n ja Matkahuollon 50 % alennukset, kun taas vihreällä kortilla saat ateriatuen ja paikalliset alennukset sekä rajoitetusti valtakunnallisia alennuksia.

Lukuvuositarra on osoitus jäsenyydestä, ja oikeuttaa opiskelija-alennuksiin

Kaikki päätoimiset opiskelijat kuvataan lukuvuoden alussa ja he saavat ilmaiseksi sinisen kortin. Kortilla ei kuitenkaan saa alennuksia ilman että siinä on lukuvuositarra. Lukuvuositarra vaaditaan, koska VR, Matkahuolto ja Kela vaativat sellaista valvoakseen alennuksiensa ja ateriatuen käyttöä. Lukuvuositarran saat liittymällä opiskelijakuntaan.

 

Paljonko liittyminen maksaa?

Katso jäsenmaksut täältä.

Miten liityn jäseneksi?

Täytä alla oleva tilauslomake, osallistu korttikuvaukseen, toimita jäsenlomake noutaessasi opiskelijakorttisi kortin noutopisteeseen. Jäsenlomaketta ja jäsenmaksun maksukuittia vastaan saat opiskelijakorttiisi sen voimassaolon osoittavan lukukausi- tai lukuvuositarran.

Tulosta lomake tästä: SAVOTTA_jasenhakemus_2016-2017

Siirry sähköiseen liittymiseen tästä: liity opiskelijakunnan jäseneksi

Valmis opiskelijakortti toimitetaan omaan koulutusyksikköösi noin kolmen-viiden viikon viiveellä riippuen korttitoimittajan ruuhkista. Sen saapumisesta ilmoitetaan sinulle sähköpostilla. Opiskelijakortti kuvataan kaikille opiskelijoille, mutta vain jäseneksi liittyvät saavat korttiinsa kortin voimassaolon osoittavan lukuvuosi- tai lukukausitarran.

HUOM! Savonia-ammattikorkeakoulun Opistotien kampuksella opiskelevien kortti- ja jäsenmaksuasiat hoitaa Kuopion Tekun Opiskelijayhdistys ry. (KUTOP) suoraan KUTOPin kirjakaupassa.

 

Miten jatkan jäsenyyttäni tai noudan uuden tarran opiskelijakorttiini?

Uusiaksesi lukuvuositarran, täytä alla oleva lomake ja maksa jäsenmaksu. Lomakkeen ja verkkopankkikuitin kanssa voit noutaa lukuvuositarran koulutusyksikkössäsi erikseen määrätystä paikasta (poikkeukset: Opistotien kampukselle kortti- ja jäsenmaksuasiat hoidetaan Kuopion Tekun opiskelijayhdistyksen KUTOP-kirjakaupassa).

Jäsenyyden jatkaminen

Korttiasioissa sinua palvelevat:

Seuraa tarkkaan sähköpostia ja ilmoitustauluja lisätietoja varten.

Jos maksat jäsenmaksun koko opiskelu-ajaksi, niin tulevina lukuvuosina nimesi on opiskelijakorttien palvelupisteeseen toimitetussa listassa ja voit opiskelijakorttia esittämällä lunastaa uuden lukuvuositarran. Tällä tavoin vältyt ylimääräiseltä paperisodalta ja mahdollisilta jäsenmaksukorotuksilta (ja onhan koko opiskeluajan jäsenyys noin 30 % halvempikin). Sekaannuksien välttämiseksi jäsenmaksu tulisi tehdä omalta tililtäsi tai sisällyttää maksuviite ja nimesi jäsenmaksun viestitietoihin.

Jäsenmaksujen maksutili

Maksaessasi jäsenmaksusi suoraan opiskelijakunnan tilille on IBAN tilinumero aina FI31 5600 0520 1033 78 ja pankin BIC-koodi OKOYFIHH. Viitteet löytyvät jäsenlomakkeesta tai jäsenmaksusivuilta.
Kortin valmistumisesta saat viestin koulun sähköpostiin. Kysy tarvittaessa lisätietoja opiskelijakunnasta toimisto.savotta@savonia.fi tai puhelimitse 044 785 5069 (Jari Smolander) tai 044 785 5058 (Juha Asikainen).

Poissaolevaksi ilmoittautuminen kesken opintoja

Jos ilmoittaudut kesken opintojasi jostain syystä poissaolevaksi voidaan useammalle vuodelle maksamaasi jäsenmaksua siirtää eteenpäin tuleville lukuvuosille. Ilmoita poissaolevaksi ilmoittautumisesta opiskelijakunnan toimistolle toimisto.savotta@savonia.fi. Kysy tarvittaessa lisätietoja opiskelijakunnasta.

 

Miten eroan opiskelijakunnasta?

Opiskelijakunnan jäsenyys on vapaaehtoista ja voit niin halutessasi erota jäsenyydestä. Myös vaihtaessasi ammattikorkeakoulua, siirtyessäsi opiskelemaan jonnekkin muualle tai päättäessäsi opintosi kesken maksetun jäsenmaksukauden on hyvä ilmoittaa siitä opiskelijakuntaan: